Tisková zpráva 36.ročníku prestižní soutěže GP PEPA OPAVA 2014

Na GP PEPA vystoupí borci z 12 zemí

V Opavě se předvedou i mistři Evropy a světa

OPAVA – Letošní 36. ročník prestižní soutěže v kulturistice a fitness Grand Prix PEPA, který se uskuteční už tuto sobotu 25. října v Opavě, bude mít silné zahraniční zastoupení. Divákům se předvedou borci z hned 13 zemí světa. Silné zastoupení má kulturistická velmoc Polsko, za které bude soutěžit hned 15 závodníků.

Pohled do startovní listiny je letos skutečně velmi bohatý. „Zájem o startování v Opavě byl obrovský. Grand Prix PEPA se tak řadí mezi nejprestižnější akce v Evropě. Vystoupí zde hned několik špičkových borců a medailistů ze světových soutěží,“ řekl pořadatel akce Stanislav Pešát. Kromě závodníků z Česka, Slovenska a Polska bude mít velmi silné zastoupení Pobaltí. „Z Lotyšska přijede dvanáct závodníků, z Estonska osm a z Litvy dokonce čtyřiadvacet,“ vyjmenoval Pešát. Chybět nebudou ani Rakušané, Belgičané, Chorvati, Makedonci či Portugalec. „Máme i jednoho závodníka z Egypta a šest z Gambie,“ dodal Pešát. Velkým favoritem letošní soutěže je Polák Andrzej Kolodziejczyk, aktuálně druhý nejlepší borec na mistrovství světa. Opavu přitom zná velmi dobře, vyhrál totiž předloňskou Grand Prix PEPA. Ve velmi dobré formě je i mistr světa v klasické kulturistice Mariusz Baladzinski. Ten v Opavě vyhrál už třikrát. Zajímavá bude i soutěž žen v physique kulturistice, kde se představí například mnohonásobná mistryně Evropy i světa Litevka Alina Čepurniene, vicemistryně světa v bodyfitness Renata Marcikute z Litvy, či několikanásobná mistryně světa Chorvatka Zinka Fischer. Ta na víkendovém mistrovství světa v Kanadě skončila na čtvrtém místě. Třetí ve stejném závodě byla Česká reprezentantka Margita Zámolová (na snímku). Ani ona pak nebude v Opavě chybět. Z domácích závodnic se představí např. Denisa Wewiorová, která cvičí teprve několik měsíců, přesto na pohárové soutěži v Čelákovicích obsadila páté místo. „Velmi zajímavé bude i tradiční překvapení pro diváky finále v divadle. Zatím nebudeme prozrazovat, kdo se představí, ale můžu naznačit, že to je hodně zajímavý borec a že jeho vystoupení bude parádní,“ slíbil Pešát.

Grand Prix PEPA konaný ve Slezském divadle v Opavě patří mezi nejvýznamnější sportovně-společenské akce nejen v České republice. Opavská akce je známá i svým doprovodným či společenským programem. Část doprovodného programu se odehraje v obchodním centru Breda&Weinstein. Ať už to budou od 13 hodin závody v armwrestlingu, představení těch nejsilnějších borců strongmanů, nebo běh na 10 km, který bude v 11 hodin startovat právě před tímto centrem. Chybět nebudou ani úspěšné opavské mažoretky. Podrobný program si můžete přečíst na webových stránkách pořadatele www.pepasport.cz nebo na Facebooku. Záznam ze Slezského divadla bude vysílat ČT4 Sport, která plánuje hned několik repríz.

Sportovní víkend v rámci Grand Prix PEPA 2014

Běh na 10000 metrů  11:00  Breda&Weinstein

Strongmani  13:00  Breda&Weinstein

Semifinále kulturistiky a fitness  13:00  Slezské divadlo

Finále kulturistiky a fitness  17:00  Slezské divadlo

Záznam GPP 2014 bude vysílat v několika reprízách i sportovní kanál České televize ČT4 SPORT.

Konec tiskové zprávy

Novinky na email

Zaregistrujte se k odebírání novinek

3 důvody proč nakoupit u nás